swéét_réßél!on SİTE SAHİBİ
Mesaj Sayısı : 319 Points : 928 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 18/08/09 Yaş : 30 Nerden : Samsun
| Konu: Yurt Başvuruları Açıklanıyor / Meslek Lisesliler Dershanelere Akın Etti Perş. Eyl. 17, 2009 2:13 pm | |
| Yurt Başvuruları Açıklaıyor (8/28/2009) | | Yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları, 30 Ağustos 2009 tarihinden açıklanacak. 2009-2010 öğretim döneminde Öğrenci Seçme Sınavı’nı (ÖSS) kazanarak bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin yurt b ...devamı > |
Meslek Liseliler, Dershanelere Akın Ediyor (8/28/2009) | | Katsayı engelini aşan meslek liseliler, dershanelere akın ediyor.YÖK’ün 10 yıllık katsayı adaletsizliğine son vermesiyle meslek liselileri üniversite heyecanı sardı. Sınavı kazanma konusunda artık umutlu olan meslek lisesi mezunları, dershanelere akın ediyor. ...devamı > |
Üniversite Kayıtları Başlıyor (8/28/2009) | | Üniversitelere kayıt işlemleri 31 Ağustos 2009 Pazartesi günü başlayacak. Adaylar kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecek. 2009-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kaz ...devamı > |
29 Fakülteye Dekan Atandı (8/28/2009) | | Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), dün yapılan toplantısında, 29 fakülteye dekan atandı. YÖK’ten yapılan açıklamada, dünkü genel kurul toplantısında, eğitim, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonlarının raporlarının görüşüldüğü, 29 fakülteye deka ...devamı > |
Cep Telefonu Olan Mutlaka Okusun (8/27/2009) | | Bu haberi mutlaka okumanız gerekir çünkü büyük ihtimalle siz de cep telefonu kullanıcısısınız. Dolayısıyla da bu haber sizi de ilgilendiriyor. Türkiye’de 117 milyon cep telefonu bulunuyor ve bunların 50 milyonu da aktif olarak kullanılıyor. İşte sonrasında ç ...devamı > |
Geleceğin Başkanları Okulda Yetişecek (8/27/2009) | | Marmara Üniversitesi, geleceğin İstanbul’unun yöneticilerini yetiştirmek amacıyla, ‘İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı’ açtı. İstanbul’u yönetecek belediye başkanları başta olmak üzere, kamu yöneticilerinin de yetişmesi hedeflenen ve bü ...devamı > |
Dünyada Yerçekimi Olmasaydı Ne Olurdu? (8/27/2009) | | Hiç düşündünüz mü ? Yerçekimi olmasaydı ne olurdu? Hergün üzerinde düşünmediğimiz ve doğal karşıladığımız bu yerçekiminin her zaman var olacağını ve asla değişmeyeceğini düşünürüz. Peki yerçekimi değişseydi ya da olmasaydı neler olurdu? Howstuffworks isimli ...devamı > |
Ağlamak Kişisel İlişkileri Güçlendiriyor (8/27/2009) | | Ağlamanın fiziksel acı ya da stres belirtisi olduğu biliniyordu. Ancak, ağlamanın duygusal faydasının da olduğu, kişiler arasındaki ilişkileri daha güçlü hale getirdiği tespit edildi. Evolutionary Psychology isimli tıp dergisinde yer alan ve Tel Aviv ünivers ...devamı > |
Üniversiteler İngilizce Hazırlık Sınıfı İstiyor (8/27/2009) | | Öğretim dili Türkçe olan bölümlerde yabancı dilin zorunlu tutulamaması üniversiteleri zor durumda bıraktı. YÖK’ün, 2008 yılı Aralık ayında değiştirdiği üniversitelerde yabancı dil öğretimine ilişkin yönetmelik, üniversiteleri karıştırdı. Öğretim dili Türkçe ...devamı > |
Harç Zamları Davalık Oldu (8/27/2009) | | Üniversite öğrencileri yüzde 8’lik harç zammına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını mahkemeye taşıyor. Üniversite harçlarına yüzde 500’e varan oranlarda yapılan zamlara yönelik protestolarıyla dikkat çeken ve zamları geri çektirmeyi başaran üniversite öğrencile ...devamı > |
YÖK Genel Kurulu Toplandı (8/27/2009) | | YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. YÖK’te gerçekleştirilen toplantıda, Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü ...devamı > |
TÜBİTAK’tan Müthiş Bir Buluş Daha (8/26/2009) | | ’’Türk malı buzul ayısı’’ adı verilen donmaya dirençli fare geliştirerek adlarını duyuran TÜBİTAK araştırmacıları, transgenik farelerin sütlerinde hücrelerin kontrolsüz bölünmesini önleyen ve özellikle kanser tedavisinde kullanılan insana ait ’’interferon gamm ...devamı > |
Melikşah Üniversitesi’ne Yoğun Talep (8/26/2009) | | Melikşah Üniversitesi, yeni eğitim yılına yerleştirme oranı açısından başarılı bir giriş yaptı. Kayseri’de Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Melikşah Üniversitesi, yeni eğitim yılına yerleştirme oranı açısından başarılı bir giriş yaptı. 7 ...devamı > |
Yurt, Burs ve Kredi Bşv. Uzatıldı (8/26/2009) | | ÖSS Servisi"nin daha ilk günlerden itibaren gündeme getirdiği Yurt-Kur’un web sitesindeki sorunlar üzerine, başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı. Yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaat süreleri çarşamba saat 17.00’ye kadar uzatıldı. YURT-KUR’ ...devamı > |
YÖK Genel Kurulu Toplanıyor (8/26/2009) | | Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 27 Ağustos Perşembe günü toplanacak. Toplantıda ayrıca çeşitli komisyonların raporları da görüşülecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantıda, Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürt Dili ve Edeb ...devamı > |
KPSS’siz Personel Alınacak (8/25/2009) | | Önümüzdeki günlerde diğer kamu bankalarının da personel alımlarında benzer yöntemi kullanması bekleniyor 2001 yılında yaklaşık 40.000 kişiyi emekli eden ya da ihtiyaç fazlası olarak diğer kamu kurumlarına gönderen Ziraat Bankası ilk kez sınavsız yani Kamu Per ...devamı > |
Gençler Gurur Verdi (8/25/2009) | | SHÇEK’e bağlı yurtlarda kalan ve bu yıl ÖSS’ye giren adayların yüzde 75’i üniversiteli oldu. Bakan Kavaf, gençlere gönderdiği mektupta “Hep yanınızda olacağız” dedi... ÖSS’ye giren koruma ve bakım altındaki 374 gençten 282’si bir yüksek öğre ...devamı > |
Bu Üniversitenin Ortak Dili: Başarı! (8/24/2009) | | Saraybosna Üniversitesi herkesin yurt dışı tecrübesi kazanmasını ve en az iki yabancı dil Öğrenmesini sağlıyor. 2004 yılında eğitim-öğretime başlayan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, dünyanın 18 ayrı ülkesinden gelen gençleri buluşturuyor. Üniversite bu ...devamı > |
Bilişim Sektöründe Eleman Bulunamıyor (8/23/2009) | | Son yıllarda bilişim alanında nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, “Eleman bulamıyoruz. Başvuru yapanları da geri çevirmeden işe alıyoruz” dedi. Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, son 1,5 yıldır biliş ...devamı > |
| |
|