swéét_réßél!on SİTE SAHİBİ
Mesaj Sayısı : 319 Points : 928 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 18/08/09 Yaş : 30 Nerden : Samsun
| Konu: ÖSS SONUÇLARI AÇIKLANDI-ÖĞREN / İşte Boş Kalan Kontenjan Sayısı Perş. Eyl. 17, 2009 2:05 pm | |
| İşte BoşKalan Kontenjan Sayısı (8/12/2009) | | ÖSYM, Haziran ayında yapılan ÖSS’nin tercih ve yerleştirme sonuçlarının istatistiklerini yayınladı. Üniversitelerde ne kadar boş kontenjan kaldığı da belli oldu. ÖSS’yi kazanarak tercih yapan 958 bin 628 adaydan 290 bin 97’si üniversitelerin lisans programlar ...devamı > |
ÖSS Sonuçları Açıklanıyor (8/11/2009) | | ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS Yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanacağını bildirdi. Yarımağan, yarın saat 09.30’da sonuçların ilan edileceğini, adayların sonuçları internetten öğrenebileceklerini kaydetti. Üniversitelerin ön lisans ve lisans p ...devamı > |
Burs Veren Adresler (8/11/2009) | | 1.5 milyon öğrenci, eğitim masraflarını karşılamak amacıyla burs alabileceği adreslerin peşine düştü. Bu yıl son kez yapılan ÖSS’de tercih telaşını atlatan yaklaşık 1.5 milyon öğrenci, eğitim masraflarını karşılamak amacıyla burs alabileceği adreslerin peşin ...devamı > |
İstanbul Bilim Dalı Oldu (8/11/2009) | | Marmara Üniversitesi, yüksek lisans düzeyinde eğitim verecek ‘İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı’ açtı. Marmara Üniversitesi, yüksek lisans düzeyinde eğitim verecek ’İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı’ açtı. Bu bilim dalında, İstanbul’un tarihi, mi ...devamı > |
Pahalı Üniversitelere YÖK’ten Takip (8/11/2009) | | Prof. Atilla Eriş Türkiye’deki bazı üniversitelerin ABD’deki üniversitelerden daha pahalı olduğunu vurguladı. Türkiye’deki bazı üniversitelerin ABD’dekilerden pahalı olduğunu belirten Prof. Atilla Eriş, “İkazın gereği yapılmazsa kapatılma k ...devamı > |
YÖK: Harç Zammı Talep Etmedik (8/11/2009) | | YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 2009–2010 Eğitim Öğretim Yılı için belirlenen katkı payları ile ilgili son günlerdeki haberlerle ilgili açıklama yapılması ihtiyacının doğduğu belirtildi. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ’’Üniversitelerin 2009 yılı bütç ...devamı > |
Danışay"dan Katsayı Davacılarına Cevap (8/10/2009) | | Danıştay: Katsayı sadece YÖK’ün işi! Katsayıda eşitlik getiren düzenlemenin iptali için dava açanlara Danıştay’dan cevap gibi karar geldi:?"Katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme yetkisi YÖK’tedir." Danıştay 8. Dairesi’nin bu kararı benzer ...devamı > |
Türkiye’nin En Kapsamlı Müze Haritası (8/10/2009) | | Uygarlıkların beşiği İç Anadolu Bölgesi’ndeki müzeler, tarihin ilk çağlarından günümüze uygarlıkların izlerini barındırıyor. Peri bacalarıyla ünlü Nevşehir, Mevlana’nın diyarı Konya, Kurtuluş Savaşı’nın izlerini taşıyan Sivas’taki müzeler, tarihe ışık tutan eş ...devamı > |
Manas Üniversitesi’nde Neler Oluyor? (8/10/2009) | | Kırgızistan’da Türkiye’nin katkılarıyla kurulan Manas Üniversitesi’nde garip olaylar yaşanıyor. Kırgız ve Rus mafyası okulu ele geçirmek için yönetimi tehdit ediyorlar. Kırgız ve Rus mafyasının okulu ele geçirmek için Türk öğretim üyelerini tehdit ettiklerin ...devamı > |
Öğrenciler Üniversitelilerinde Çalışabilecek (8/9/2009) | | YÖK, üniversitelerin kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılabilmesine yönelik usul ve esasları belirledi. Bu konuda hazırlanan taslak düzenlemeye, üniversite rektörlüklerinin görüşleri alındıktan sonra son hali verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin ...devamı > |
| |
|