swéét_réßél!on SİTE SAHİBİ
Mesaj Sayısı : 319 Points : 928 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 18/08/09 Yaş : 30 Nerden : Samsun
| Konu: ÖSS"de Puanlar Düşecek Mi? / ÖSYM Derhal Önlem Almalı / İş Garantili Üniversiteler Perş. Eyl. 17, 2009 12:26 pm | |
|
ÖSYM Derhal Önlem Almal?.. (7/19/2009) | | Sinan ÇAGIRAN scagiran@hotmail.com Yazari Yakindan TaniYazara Mesaj Gönder ÖSYM Derhal Önlem Almal? ve Adaylar?n ??ini Kolayla?t?rmal? 2009-ÖSS adaylar? daha s?nav sonuçlar? aç?klanmadan kontenjanlarda %15 art?? oldu?u müjdesini ald?. ??te bu noktadan sonra daha bir heyecanland? üniversite adaylar?. Daha bir merakla ve sab?rs?zl?kla bekledi, 2009-ÖSYS Yüksekö?retim...devam? > | GÜNCEL ÖSS/ÜN?VERS?TE HABERLER? - 20 Temmuz 09 2009 ÖSS’de Puanlar Dü?ecek Mi? (7/20/2009) | | Geçen sene yapt??? tahminler büyük oranda do?ru ç?kan uzman pedagog Teber, çe?itli yeni veriler e?li?inde 2009 ÖSS’de puanlar?n hâlinin ne olaca??n? i?aret etti Uzman Pedagog Mehmet Teber’in analizi 3 senedir her ÖSS sonuçlar? aç?kland???nda ÖSS’ ...devam? > |
?? Garantili Üniversiteler (7/20/2009) | | S?nav stresinden kurtulan ö?renciler ?imdi de tercih kayg?s? ya??yor. ?? GARANT?L? ÜN?VERS?TELER! BU ÜN?VERS?TELERDEN MEZUN OLANLAR ??S?Z KALMIYOR ÖSS (Ö?renci Seçme S?nav?) sonuçlar? aç?kland?. S?ra tercih yapmaya geldi. S?nav stresinden kurtulan ö?rencile ...devam? > |
?Ü S?n?fta Kald? (7/20/2009) | | Üniversitelerde okuyan ö?renciler, e?itim kurumlar?n? altyap?s?ndan e?itim sistemine kadar de?erlendirdi. ??te ortaya ç?kan sonuçlar: Ö?renciler okuduklar? üniversitelere not verdi. Türkiye genelindeki 18 vak?f ve devlet üniversitesinde okuyan 1525 ö?renci, ...devam? > |
YÖK Yeni ÖSS ?çin Yar?n Toplan?yor (7/20/2009) | | YÖK Genel Kurulu, gelecek y?l uygulamaya konulacak üniversiteye giri?te yeni sistemin ayr?nt?lar?n? görü?mek üzere yar?n toplanacak. YÖK Genel Kurulu üyeleri, YÖK Ba?kan? Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ba?kanl???nda bir araya gelecek. Toplant?da, gelecek ...devam? > |
Bu Y?l Tercih Yapmak Çok Kolay (7/20/2009) | | ÖSYM üniversite adaylar?n? unutmad? ve her bir ö?rencinin hangi üniversiteye girmesi gerekti?ine dair rehberlik yapt?... Ö?renci Seçme S?nav?’n?n (ÖSS) sonuçlar?n?n aç?klanmas?n?n ard?ndan ö?rencileri tercih tela?? ald?. "Do?ru tercih nas?l yap?l?r?" sorusun ...devam? > |
AÜ’den Ara?t?rma At?l?m? (7/20/2009) | | Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ?srafil Kurtcephe, yeni ara?t?rma konular? belirleyip teknik altyap?y? geli?tirerek, AÜ’de pek çok at?l?m? ba?latt?klar? bildirdi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ?srafil Kurtcephe, AA muhabirine yapt??? aç?klama ...devam? > |
ÖSS’deki Ba?ar?s?zl???n Nedenleri (7/20/2009) | | ÖSS’de 30 bin ö?rencinin s?f?r çekmesi Türkiye’deki e?itim kurumlar?n?n hiyerar?ik yap?s?ndan m? kaynaklan?yor? Ufuk Co?kun/ Yeni ?afak Türkiye’deki e?itim kurumlar? hiyerar?ik, üsten alta ve kontrol edilen kumanda yöntemiyle tamamen “ç?kt?” ve & ...devam? > |
‘S?f?r’c?lar Üniversiteli Ç?kt? (7/20/2009) | | ÖSS’de puan? hesaplanamad??? için s?f?r çeken 29 bin 927 adaydan 2 bin 651’inin yeniden s?nava giren üniversite ö?rencileri oldu?u ortaya ç?kt? Merkezi sistemle yap?lan s?navlarda ilkö?retim ve ortaö?retim ö?rencilerinin ço?unun gösterdi?i ba?ar? ...devam? > |
2009-ÖSYS Tercih K?lavuzunun Eksikleri Neler? (7/19/2009) | | ÖSYM, üç gün önce "2009-ÖSYS Yüksekö?retim Programlar? ve Kontenjanlar? K?lavuzunu"nu yay?mlad?. Fakat, heyecanla "2009-ÖSYS Yüksekö?retim Programlar? ve Kontenjanlar? K?lavuzunu" adaylar kötü surprizlerle kar??la?t?. Adaylar?n kar??la?t??? bu olumsuzl ...devam? > |
2009 K?lavuzuna Göre Önlisans Tercihleri (7/19/2009) | | ÖSS Servisi editörlerinden Psikolojik Dan??man/Rehberlik Uzman? Korkmaz ?SLAMO?LU, 2009-ÖSYS Yüksekö?retim Programlar? ve Kontenjanlar? K?lavuzunu"ndaki verileri ÖSS adaylar? için de?erlendirdi. ?SLAMO?LU, 2009-ÖSYS Yüksekö?retim Programl ...devam? > |
ÖSS ?ampiyonlar?n? Transfer Yar??? (7/19/2009) | | ÖSS birincisi ö?rencilere, 50 bin TL "transfer ücreti"nden burslara kadar ak?l almaz teklifler geliyor. Ö?renci Seçme ve Yerle?tirme S?nav?’n?n (ÖSS) geçti?imiz günlerde aç?klanan sonuçlar?na göre, birinci olan ö?rencilere ya?an teklifler, futbol transfer pi ...devam? > |
Gençler, 8 Euro Harçl?kla Meslek Sahibi Olacak (7/19/2009) | | ??KUR 43 ilde kaynakç?l?k, bilgisayar gibi dallarda kurs açacak. 18-29 ya? aras?ndaki adaylar?n 14 Eylül’e kadar müracaat etmesi gerekiyor. Bu çerçevede belediye, vak?f, sanayi-ti-caret odas?, sendika ve meslek okullar? proje sunabilecek. ?statistik Kurumu’n ...devam? > |
ÖSS’yi Kazanamayanlara Üniversite Alternatifleri (7/19/2009) | | 1 milyon 324 bin 197 ö?rencinin ter döktü?ü Ö?renci Seçme S?nav?’n?n (ÖSS) sonuçlar? geçti?imiz günlerde aç?kland?. ?imdi s?ra, 22 Temmuz-3 A?ustos aras?nda yap?lacak tercihlerde. Ö?renciler bu y?l daha ?ansl?. Çünkü s?nava giren ö?renci say?s? geçen y?la gö ...devam? > |
??te Gelece?in Üniversite Programlar? (7/19/2009) | | T?bb?n y?ld?z? sönmedi Gelecekte t?p ve t?bbi bilimlerin y?ld?z? parlamaya devam edecek. Nöro?irurji (beyin cerrahisi) gelece?in ilgi gören mesleklerinden biri olarak kar??m?za ç?k?yor. Bunun gerekçesi ise stres, depresyon, melankoli gibi rahats?zl?klar?n kay ...devam? > |
Tercih Listesi Haz?rlan?rken Aman Dikkat! (7/19/2009) | | ÖSS bitti s?rada tercihler var. Bu yüzden tercihlerle yat?yor tercihlerle kalk?yoruz.Adaylar?n da velilerin de kafalar? karma kar???k. O yetmiyormu? gibi sa?dan, soldan, bilen bilmeyen herkes bir öneride bulunuyor. Peki onca bilgi bombard?man? alt?ndayken do?r ...devam? > |
ÖSS’de Her ?ey De?i?iyor (7/19/2009) | | YÖK Genel Kurulu’nun Sal? günü yapaca?? toplant?s?nda, 2010 y?l?nda yap?lacak yeni s?nav sistemine son ?ekli verilecek. S?nav?n birinci a?amas?na "Yüksekö?retime Giri?", ikinci a?amas?na ise "Lisans Yerle?tirme S?nav?" ad? verilecek. SALI günü Yüksekö?retim K ...devam? > |
| |
|