swéét_réßél!on SİTE SAHİBİ
Mesaj Sayısı : 319 Points : 928 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 18/08/09 Yaş : 30 Nerden : Samsun
| Konu: Yeni ÖSS"de Programların Puan Türleri / ÖSS Servisi Tercih Ofisleri Perş. Eyl. 17, 2009 12:29 pm | |
| ÖSS Servisi Tercih Ofisleri (Profesyonel) (7/24/2009) | | Üniversite Kontenjanları %15 Arttı,Yerleşmeyi Şansa Bırakma! Profesyonel Destek Al… Üniversite Öğrencilerinin Büyük Bir Bölümü Okudukları Bölümden Memnun Değil,Geleceğini Şansa Bırakma! Profesyonel Destek Al… Üniversite Mezunu İşsizler Her Geçen ...devamı > | Yeni ÖSS"de Programların Puan Türleri (7/24/2009) | | Yeni ÖSS Sistemine (YGS LYS) Göre Yüksek Öğretim Programlarının Öğrenci Alacağı Puan Türlerinin Taslak Halini Görmek İçin Aşağıdaki Lİnklere Tıklayınız. 2010-ÖSYS: Önlisans Programları için Puan Türleri (Taslak) 2010-ÖSYS: Lisans Programlar ...devamı > |
Yanlış Tercih Yapmayın (7/24/2009) | | Yanlış tercih kurbanı olmamak için uzmanların önerilerini dikkate almalısınız LİSTE HAZIRLANIRKEN 2009 ÖSYS sonuç belgesinde yer alacak ÖSS puanları 145.000’ın altında olan adayların tercih hakkı bulunmadığından, bu adaylar tercih formlarını doldurmayacaklar ...devamı > |
YÖK Üniversite Adaylarını Uyardı (7/24/2009) | | Üniversiteyi yurt dışında okumak isteyen adayların, diplomalarının denkliklerinin tanınabilmesi için 2009-ÖSS’ye girmeleri ve okuyacakları programla ilgili puan türlerinde barajı geçmeleri gerekiyor. YÖK, yurt dışında üniversite öğrenimi görmek isteyen adayl ...devamı > |
"Çalış Ve Gez" Programı Fiyasko Çıktı (7/24/2009) | | ’Çalış ve Gez’ programları kapsamında gelen Türk öğrencilerin birçoğu firmaların iş bulma sözlerini yerine getirmemesi sonucu sokakta kaldı. ABD’ye "Work and Travel" (Çalış ve Gez) programları kapsamında gelen Türk öğrencilerin birçoğu firmaların iş bulma sö ...devamı > |
ÖSS Adaylarına Tercih Taktikleri (7/23/2009) | | Sınav tercihlerinin oluşturulduğu şu günlerde Cihat Şener’den ,tercih yapacak öğrencilere taktikler Cihat Şener, istenmeyen okulları elemenin en iyi tercih yolu olduğunu söylüyor Sınav ve tercih stresinin hakim olduğu şu günlerde öğrencilere yol göstermeyi ...devamı > |
En Çok Profesör Cerrahpaşa’da (7/23/2009) | | Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız’ın Türkiye’deki tıp fakülteleri ve bunlardaki öğretim elemanları sayısına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde en çok profesör İstanbul Cerrah ...devamı > |
SAÜ’ye 18 Bin 354 Yeni Öğrenci Alınacak (7/23/2009) | | Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı kayıtlarıyla birlikte, öğrenci sayısının 54 bin 400’e ulaşacağını söyledi. Durman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolonya sürecinde en hızlı gelişme gösteren üniversi ...devamı > |
Anadolu Üniversitesi’nde Yetenek Sınavı (7/23/2009) | | Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Sahne Sanatları, Çalgı Yapım ve Müzik Bölümlerine ön kayıtlar 3-14 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek. AÜ Rektörlüğünden alınan bilgiye göre, ön kayıt için gerekli belgeler arasında 2009 ÖSS Sonuç Belgesi, nüfus cüz ...devamı > |
İTÜ’lü 6 Araştırmacıya ABD’den Ödül (7/23/2009) | | İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mensubu ve mezunu olan 6 araştırmacıya ABD’den ödül... İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mensubu ve mezunu olan 6 araştırmacının geliştirdiği ’’süper sert ve kaygan kaplama (SSKK)’’ isimli çalışma, ABD’nin teknoloji alanınd ...devamı > |
Hakkari Üniversitesi’ne Köylüden Arsa Bağışı (7/23/2009) | | Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güçlü köyü sakinleri, Hakkari Üniversitesine 1 milyon metrekarelik arsa bağışı yaptı. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Alan, Yüksekova Tic ...devamı > |
Yükseköğretim Masaya Yatırılacak (7/23/2009) | | Yükseköğretim masaya yatırılacak. Çalıştaya YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın da katılması bekleniyor. İstanbul’da 25-26 Temmuzda düzenlenecek Yükseköğretim Çalıştayı’nda eski rektörlerin ve YÖK üyelerinin da aralarında bulunduğu değişik üniversitelerden ...devamı > |
Yeni Sistemde 17 Ayrı Puan Türü Olacak (7/23/2009) | | Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önceki gün üniversiteye girişte 10 yıldır yüz binlerce öğrenciyi mağdur eden ’farklı katsayı sistemi’ni kaldırdı. Meslek liselilerin önünü tıkayan uygulamanın kaldırılması öğrencilerin yüreğine su serpti. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa ...devamı > |
Katsayı Haksızlığı Bitti Sanayinin Önü Açıldı (7/23/2009) | | Üniversiteye girişte meslek liselileri mağdur eden katsayı uygulamasının kaldırılmasına iş dünyasından büyük destek geldi. Koç ve Zorlu Holding başta olmak üzere büyük şirketlerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için sürekli gündeme getirdiği katsayı pr ...devamı > |
Tercihlerde Puan Dağılımına Dikkat! (7/23/2009) | | 2009 ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan durum eğitim çevrelerini büyük yanılgıya düşürdü. Bu yıl son kez yapılan 2009 ÖSS sınavı sonrasında taban puanları geçen yıla göre EA-2 ve SAY-2’de yükselecek. SÖZ-2 puan türünde ise taban başarı sıral ...devamı > |
İşte Yeni ÖSS Sunusu (YGS LYS Tüm Detaylar) (7/22/2009) | | YÖK meslek liselilerin önündeki kat sayı engelini kaldırdı. ÖSYM sınav sistemini değiştirdi. 2010’da ÖSS iki kademeli olacak. Sorular daha fazla ve şansa faktörü sıfır. YGS LYS SİSTEMİ (YENİ ÖSS DETAYLARI) SUNUSUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ... ÖSYM Başkanı Pro ...devamı > |
Yeni ÖSS (YGS LYS) Böyle Olacak (7/22/2009) | | ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS), nisan ayının ilk yarısında, Lisans Yerleştirme Sınavı’nın da (LYS) haziran ayının ikinci yarısında bir ya da iki hafta sonunda yapılacağını bildirdi. Üniversiteye girişle ilgili ye ...devamı > |
Tercihlerde Başarı Sırası Önemli (7/22/2009) | | Tercih yaparken sizin hangi üniversitenin hangi bölümüne gireceğinizi puanınız değil başarı sıranız belirler. Bu yıl son kez yapılan ÖSS, liselerin dört yıla çıkarılması sonucu, beklemeli öğrenci sayısının azalmasına bağlı olarak daha az öğrencinin katıldığı ...devamı > |
Meslek Liselerinde Kat Sayı Sevinci (7/22/2009) | | Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Öğrenci Seçme Sınavı’ndaki (ÖSS) kat sayı uygulamasını kaldırılması, meslek lisesi öğrencileri tarafından sevinçle karşılandı. Yeni uygulamayla artık üniversite okumayı düşündüklerini belirten öğrenciler, "Artık önümüz açıldı." d ...devamı > |
ÖSS Tercih Formu Teslimi Başladı (7/22/2009) | | ÖSS tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) teslim süresi bugün başladı. 2009-ÖSS’ye giren adaylardan 145 ve daha fazla puan alan adaylar ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar tercih formu doldurabilecek. ...devamı > |
Lisans Düzeyinde Uzaktan Eğitim İmkanı (7/22/2009) | | Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, lisans düzeyinde uzaktan eğitim vermek için hazırladıkları projenin geçen yıl Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını söyledi. Prof. Dr. Durman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılında ...devamı > |
| |
|