Araştırmacılar, kavun, karpuz ve domates gibi potasyum bakımından zengin meyve ve sebzelerin tansiyonu düşürdüğünü açıkladılar...
Zaman'da yer alan habere göre, UT Southwestern Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, potasyum içeren besinlerin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit eden araştırmacılar, hastaların potasyum deposu olan karpuz ve üstünde dilim çizgileri olan çok lezzetli küçük bir kavun olan kantalup kavununu sık sık tüketmesi gerektiğini söyledi.
Kantalup kavununun dörtte birinde 800-900 gram potasyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu miktarın günlük potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağladığını da kaydettiler.
Araştırmacılar, kavun ve karpuzun yanında, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzümün de potasyum içeren yiyecekler olduğunu sözlerine eklediler.